Kotisivujen hinta – vuoden 2022 hinnat

Kuinka paljon kotisivut nykypäivänä maksavat? Minkä kokoinen hintalappu viestii laadukkaista kotisivuista?
Sisällysluettelo

Kotisivut ja niiden hinta sekä laatu vaihtelevat tekijöittäin valtavasti. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia tarjouksia, joten tässä asiassa kannattaa olla erityisen tarkkana. Nykypäivänä kotisivujen hintahaarukka alkaa noin 300 eurosta ja yltää aina 15 000 euron tienoille. Lopulliseen hintaan vaikuttaa esimerkiksi tekijän valitsema tekniikka ja osaaminen. 

Hyvät kotisivut luovat pohjan tehokkaalle markkinoinnille ja jatkokehitykselle, joten hyvän ja pätevän tekijän valitseminen on todella tärkeää. Kotisivujen tekijän valitseminen pitää tehdä huolella, sillä markkinoilla liikkuu laidasta laitaan tekijöitä ja tarjouksia.

portfolio_website

Halvimmillaan

0

Kalleimmat

0

Emme suosittele tästä hintahaarukasta tarttumaan tarjouksiin, jotka ovat tässä tapauksessa halvimmasta päästä. Kyseessä on hyvin todennäköisesti liukuhihnalla samasta muotista toistamiseen kopioitu sivu, johon lyödään yrityksesi tekstit päälle. Tällaiset kotisivut eivät yksinkertaisesti näytä hyvältä, eivätkä ne menesty hakukoneissa kovinkaan hyvin. 

Toisaalta myös toinen ääripää voi olla kohtuuton. 15 000 eurolla pitää saada todella laadukkaat sivut. Useimmiten tällaisen hintalapun sivut ovat verkkokauppoja tai puhtaalta pöydältä ohjelmoituja kotisivuja ja WordPress teemoja, jotka on tehty yksinomaan asiakasta varten. Tässä kannattaa tietysti miettiä, että mikä oma budjetti on, ja mitä kotisivuiltaan odottaa saavansa.

Sivulabra toimittaa erittäin laadukkaita kotisivuja kustannustehokkaaseen hintaan.

Näin kotisivujen hinta muodostetaan

Nämä asiat vaikuttavat kaikkein eniten kotisivujen hintaan:

 • Tekijän käyttämä verkkosivualusta esim. WordPress tai Drupal
 • Tekijän osaaminen
 • Halutaanko kotisivujen ulkoasusta täysin räätälöity ja yksilöllinen
 • Sivujen määrä
 • Tuottaako sivuston tekijä sisällön sivustolle vai tekeekö asiakas sen itse
 • Onko asiakkaalla mediasisältöä kuten kuvia tai videoita joita voidaan käyttää sivustolla
 • Tuleeko kotisivuille myös verkkokauppa-alusta esim. WooCommerce

Kotisivujen tekeminen alkaa alustan valitsemisesta, josta myös hinta saa pohjansa. Esimerkiksi avoimeen lähdekoodiin perustuvat WordPress kotisivut mahdollistavat tavallisten lähes jokaiselta nettisivulta edellytetyt perustoiminnallisuudet kuten esimerkiksi perinteinen sivuston runko sekä mahdollisuus yhteydenottoon kaavakkeen avulla. Nämä on myös toteutettavissa suhteellisen nopealla aikataululla ja edullisella hinnalla. Esimerkiksi pienyrittäjän kotisivut perustoiminnallisuudella ja pienellä sivumäärällä ovat paljon edullisemmat kuin vaikkapa 500 tuotteen verkkokauppa.

Lisätoiminnallisuutta lisättäessä hinta kuitenkin väistämättä kasvaa. Monet yritykset tarvitsevat esimerkiksi verkkokaupan, blogi-alustan tai ajanvarausjärjestlemän sivustolleen. Näiden toteuttaminen vie useimmiten reilusti enemmän aikaa kuin tavallisten ominaisuuksien lisääminen.

Suosittelemme pakettiratkaisujen sijaan pyytämään aina tarjouksen kotisivuista. Pakettiratkaisuissa on monesti reilusti katetta päällä, eikä niissä täyty työtunnit kovinkaan realistisesti. Hyvän nettisivujen tuottajan tunnistaakin siitä, että hän arvioi nettisivujen tuottamiseen menevien työtuntien määrää mahdollisimman lähelle ja antaa lopullisen tarjouksen sen pohjalta.

Kustannustehokkaiden verkkosivujen tunnusmerkit

Huikean kokoinen hintalappu ei missään nimessä tarkoita sitä, että kyseessä on kustannustehokas tarjous. Hyvät kotisivut tunnistaa siitä, että tekijä paneutuu myös kotisivujen tekniseen puoleen. Tämä tarkoittaa nopeus- ja hakukoneoptimointiin liittyvien teknisten ratkaisujen tekeminen jo kotisivujen suunnitteluvaiheessa. Nykypäivänä yleistyneet raskailla ilmaisilla lisäosilla toteutetut WordPress-kotisivut ovat monesti toki laadukkaan näköiset ja hienot, mutta taustalla jylläävät useat eri lisäosat tekevät sivusta hitaan. Tämä tekee sivuston käyttämisestä hyvin vaikeaa ja laskeekin konversioprosenttia merkittävästi.

Hyvät kotisivut ovat tyyliltään selkeät, helposti navigoitavat ja mobiiliystävälliset. Erilaisten mobiililaitteden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen 5 vuoden aikana, ja kasvu näyttää jatkuvan. Hyvät kotisivujen tekijät painottavatkin yleensä mobiiliystävällisyyttä, ja suunnittelevat sivustoja nimenomaan mobiililaitteet mielessä pitäen.

Muista nämä asiat kotisivujen hankinnassa

Kannattaa ehdottomasti selata tarjolla olevia tekijöitä, ja verrata heidän listaamiaan ominaisuuksia. Muista nämä asiat, kun etsit sopivaa nettisivujen tekijää:

 • Vertaile hintoja: pyri löytämään 3-5 eri kotisivujen tekijää
 • Älä tartu pakettiratkaisuihin vaan pyydä aina henkilökohtainen tarjous
 • Kun olet saanut tarjouksen, kysy lisää siihen liittyvistä ominaisuuksista
 • Kysy tekijältä referenssejä ja mahdollisia tämän muille yrityksille tekemiä verkkosivuja

Usein kysyttyä (FAQ)

Kotisivujen hinta on tyypillisesti halvimmillaan noin 300 euroa ja kallimmaat 15 000 euron hintaluokkaa. Huomioi myös verkkotunnuksen sekä webhotelli- tai hostingpalveluiden kulut.

Kotisivujen hinta muodostuu tekijän käyttämän tekniikan ja osaamisen perusteella. Uniikit ja räätälöidyt kotisivut ovat luonnollisesti kalliimpia kuin samasta muotista useaan otteeseen tehdyt kotisivut. Lisäksi erilaisten toiminnallisuuksien, kuten verkkokauppojen ja ajanvarausjärjestelmien toteuttaminen useimmiten nostaa hintaa.

Suosittelemme ehdottomasti ulkoistamaan kotisivujen suunnittelun ja toteutuksen ammattilaiselle. Säästät aikaa ja päänvaivaa sillä, että saat ammattilaisen tekemät kotisivut avaimet käteen tyyppisellä räätälöidyllä toteutuksella.

Hyvät ja laadukkaat kotisivut tunnistaa siitä, että tekijä kiinnittää tyylin ja sivuston ilmeen lisäksi huomiota tekniseen puoleen. Myös mobiiliystävällisyys ja hakukoneoptimointi tulee pitää mielessä jo sivustoa luotaessa. Hyvissä kotisivut ovat nopeat, ja esimerkiksi kuvien kokoon ja kompressointiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Yksinään WordPress ei maksa mitään. Kehitysmahdollisuudet ovat laajat ja lähes kaikki toiminnallisuus on toteutettavissa. Hinta koostuu WordPress kotisivuissa muista asioista, kuten suunnittelusta, rakentamisesta ja sisällöntuotannosta. Huomioi myös webhotelli- ja hostingkulut.